Wat als je relatie niet meer is zoals het was?

“Want verliefd zijn is veel leuker, en makkelijker dan…”. Verliefd zijn is het mooiste wat er is! Je loopt met je hoofd in de wolken en je partner kan helemaal niks fout doen. Helaas lukt het vaak niet om dit gevoel de hele relatie vast te houden. Op een gegeven moment veranderd verliefdheid nou eenmaal in houden van. Ook heel mooi natuurlijk, maar wel een heel ander gevoel. In sommige gevallen vervaagt de verliefdheid helaas niet in houden van, maar naar een iets minder fijne situatie. Elke relatie heeft zijn dieptepunten, maar gelukkig hebben jullie zelf invloed over in hoeverre dit invloed heeft op jullie relatie! Lees hier enkele tips over hoe je met relatiestruggles om gaat. 

 

Wanneer kan je deze periode verwachten?

Er zijn nou eenmaal een aantal levensfasen waar je relatie best wel op de proef gesteld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de tijd als je net kinderen hebt en je met je partner nog moet uitvinden hoe je alles aan moet gaan pakken en wie wat gaan doen. Hier kunnen best wel wat irritaties opspelen die je relatie op de proef gaan stellen. Verder is een verhuizing ook een broeinest voor wat relatietesten. Hoe vaak hoor je wel niet dat huwelijken kapot zijn gegaan na het samen in elkaar zetten van een IKEA-kast? 

 

Gevoelens van onbegrip

Een van de vaakst voorkomende redenen waarom het soms wat minder kan gaan in relaties is dat je het gevoel hebt dat je partner je niet kan of niet wilt begrijpen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je in een negatief patroon terecht komt waardoor je je alleen maar aan meer dingen van je partner gaat irriteren. Dit wil je natuurlijk ten allen tijde voorkomen, dus probeer hier oplossingsgericht naar te kijken. Ga bijvoorbeeld met elkaar in gesprek en kijk waar het steeds mis gaat tussen jullie. Het kan soms moeilijk zijn om dit gesprek met elkaar aan te gaan, vooral als je al een gevoel van onbegrip hebt, dus in deze situatie is het wellicht een goed idee om een relatiecoach in te schakelen. Deze relatiecoach kan met jullie in gesprek en objectief het probleem zoeken. 
Geïnteresseerd om eens het gesprek aan te gaan met een relatiecoach? Neem dan vrijblijvend contact op met Relatiehuis Rijnmond. De eerste stap naar een gezonde relatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *