Online relatietherapie voor jou en je partner

Communicatie is misschien wel het belangrijkste in een relatie. Helaas is dit niet altijd even makkelijk wat kan zorgen voor veel irritatie en ruzies tussen jou en je partner. Het gevolg ervan is vaak dat je het gevoel krijgt dat je uit elkaar groeit. Sommigen besluiten daarom om te scheiden, anderen willen nog proberen hun relatie te redden en het nog een kans geven door middel van relatietherapie. Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor online relatietherapie omdat het meerdere voordelen en mogelijkheden biedt.

Waarom online relatietherapie?

Er kunnen verschillende redenen zijn om in therapie te gaan. Het kan zijn dat jullie het lastig vinden om goed te communiceren wat zorgt voor irritaties en conflicten. Of misschien zit jij of je partner in een depressie met misschien wel een verslaving als gevolg wat voor veel spanningen zorgt. Het komt ook voor dat stelletjes er na de geboorte van hun eerste kindje achter komen dat ze heel anders denken over de opvoeding of een andere levensvisie blijken te hebben. Herken jij je hierin? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van relatietherapie.

 

 

Voor wie is deze therapie geschikt?

Online relatietherapie is geschikt voor iedereen die aan zijn/haar relatie wilt werken. Dit kan individueel of samen met je partner. In de sessies met de psycholoog ga je op zoek naar de achterliggende problematiek om zo de situatie in kaart te brengen en te achterhalen waar de problemen vandaan komen. Daarna wordt er een plan opgesteld en krijg je tips om mee aan de slag te gaan wat ervoor zorgt dat de situatie zal veranderen.

De voordelen van online relatietherapie

Het grootste voordeel van relatietherapie via internet is dat het de mogelijkheid biedt om het vanuit huis te doen. Je bent in je eigen omgeving waardoor je je sneller vertrouwd en op je gemak zult voelen wat het praten makkelijker maakt. Je kunt ervoor kiezen om alleen met een psycholoog gesprekken te voeren maar ook samen met je partner. Het komt ook wel eens voor dat één partner begint met online therapie omdat de ander nog niet helemaal overtuigd is. Uiteraard kan diegene altijd later besluiten om alsnog aan te sluiten en samen verder te gaan met de therapie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *