Een nieuwe woning zoeken na een echtscheiding.

Tijdens het proces van een echtscheiding staat er veel op je te wachten. Meestal is het niet wenselijk om nog veel langer bij elkaar in een huis te wonen. Dit kan namelijk veel irritaties en onbegrip opleveren wat de situatie alleen nog maar erger kan maken. Een van de partners zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuw onderdak. Het advies is om zo snel mogelijk nadat je besloten hebt om te gaan scheiden een andere woonruimte te vinden. In dit artikel geven we inzicht over het vinden van een nieuwe woonruimte en proberen we je een beeld te geven waar je rekening mee moet houden.

Waarom gescheiden wonen?

Elke situatie is anders natuurlijk, maar de meeste echtscheidingsprocedures hebben gemeen dat er spanning is tussen de twee partners. Wanneer je samen in een huis woont kunnen kleine irritaties grote gevolgen hebben. Je hebt te maken met emotionele stress waardoor jij of je partner dingen kunnen doen waar je later spijt van krijgt. In de meeste situaties is het daarom beter om een andere woning te zoeken nadat de echtscheiding bekend is geworden. Op deze manier voorkom je dat spanningen uitlopen in een vechtscheiding, waar uiteindelijk niemand beter van wordt – helemaal je kinderen niet mocht je deze hebben.

 

Wat kun je doen om een nieuwe woning te vinden?

Om zo snel mogelijk een nieuwe woning te vinden kun je verschillende dingen doen. Zo is het geen gek idee om je bij een woningbouwvereniging in te schrijven. Daarnaast moet je samen met je partner besluiten hoe er voor de kinderen gezorgd gaat worden. Indien de kinderen ook bij jou gaan overnachten, is het slim om voor een woning met meerdere kamers te kiezen. Ook zal je moeten nadenken of het kopen of het huren van een woning in het financiële plaatje past. Door eerst een woning te huren geef je jezelf meer tijd om een nieuwe koopwoning te vinden, mocht dat uiteindelijk je doel zijn. Als je eenmaal een nieuwe woning gevonden hebt, heb je wellicht ook hulp bij verhuizen nodig.  

Ik kan geen huis vinden. Wat nu?

Afhankelijk van de omstandigheden kan het soms lastig zijn om een nieuw huis te vinden. Soms wordt dan besloten om toch maar bij elkaar in een huis te blijven woning. Dit is niet altijd even slim, zeker niet wanneer de spanningen tussen jou en je partner hoog liggen. Kijk in dit geval naar de opties om een kamer te huren, of onderdak te vinden bij familie of vrienden of een vakantiewoning te huren op een recreatiepark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *