Belangrijke beslissingen rondom het scheiden

De periode van het begin tot eind in het scheidingsproces zijn waarschijnlijk een van de meest moeilijke en emotionele momenten van je leven. Verdrietig of woedend gaan de meeste mensen uit elkaar en besluiten zij een ander pad te bewandelen. Na al die jaren van liefde is het einde definitief in zicht gekomen. Naast dat je plannen maakt voor het bewandelen van een nieuwe weg, moet het wettelijk ook allemaal geregeld zijn rondom de scheiding. Dit kan een lang proces worden, maar als de partners beide meewerken zal het sneller gaan dan je denkt. Beide kanten willen het in de meeste gevallen achter zich laten en verder gaan met de toekomst, hier komen belangrijke beslissingen bij kijken. In dit artikel meer informatie rondom het proces van een echtscheiding.

DE EERSTE STAPPEN
Het is uiterst belangrijk om de scheiding goed te bespreken met je partner om het proces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Probeer op een juiste manier met elkaar om te gaan en met elkaar te communiceren. Zodra je beide de tijd hebt kunnen nemen om in alle rust over de situatie na te denken is het tijd om een advocaat of mediator te zoeken. De juiste hulp wordt bepaald aan de hand van de situatie waarin jullie getrouwd zijn en hoe de financiƫle situatie eruitziet. Als bemiddelaar zijnde is het belangrijk hier inzicht in te krijgen. Ik zoek een advocaat aan de hand van deze situaties. Een advocaat dat gespecialiseerd is in familierecht is hierbij noodzakelijk en deze persoon zal je begeleiden tijdens het gehele proces.

EEN ECHTSCHEIDING AANVRAGEN
De manier waarop het in de wet beschreven staat is dat partners alleen kunnen scheiden als het huwelijk duurzaam ontwricht is. Dat houdt in dat de relatie zo erg is verstoord, dat het niet mogelijk is om nog langer bij elkaar samen te blijven. Een echtscheiding wordt altijd aangevraagd bij de rechter. Mocht je nog niet de juiste advocaat hebben gevonden, kijk dan eens rond op het internet naar een scheidingsadvocaat. In de meeste gevallen is dit de persoon die de scheiding aanvraagt. Nadat er plannen zijn gemaakt over de financiƫle situatie en verdeling en afspraken over de kinderen is het tijd om definitief naar de rechter te stappen om de scheiding definitief te maken.

Scheiding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *